Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından Ticaret Bakanlığı’nın desteği, İZFAŞ ve SİNTAN Kimya’nın katkılarıyla düzenlenen yarışmada deri mühendisleri ve tasarımcılar eksi işaretiyle kimliksizleştirilen OTUZ’a hak ettiği itibarı iade etme çabası içinde tasarımlarıyla yarışacak.
İhracatın Yıldızları Ödül Töreni ve Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nın İZFAŞ tarafından düzenlenen Leather and More Fuarı sırasında Fuarİzmir’de yapılacağını anlatan Zandar, bu etkinliklerle fuarı zenginleştirme amacında olduklarını kaydetti.
İhraç ürünlerinin daha katma değerli hale gelmesi için tasarımın önemine işaret eden Zandar, “Türkiye’nin katma değerli ürün ihracatını arttırmak için tasarıma odaklanmalıyız. Deri sektörü olarak 2019 yılında 1.6 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Kısa vadede ihracatımızın 2 milyar dolara çıkması orta vadede3 milyar dolar olması için Tasarım yarışmamızı önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.
Sponsorlar destek veriyor
Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nın içeriği sponsor firmaların katkılarıyla zenginleşiyor.
Ticaret Bakanlığı yarışmanın bütçesinin yüzde 50’sini desteklerken, Yarışmada dereceye giren tasarımcılara yurtdışında eğitim olanağı da sunuyor. İZFAŞ ise; Leather & More Fuarı kapsamında alan, teknik alt yapı desteği veriyor.
Finalistler kimler?
Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nda yarışacak isimler ise; “Alparslan Şendağlı – 9 Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi, Arzu Birdal – İzmir Ekonomi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü, Ayşenur Kayar – Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Tekstil Bölümü, Fahri Yalçın Güneri – Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği, Gökşin Çanakçı – İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, Hatice Berde Tekin – İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, İpek Erdem – 9 Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi, Nıma Pourrasoul Sardroudi – Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği, Nurden Ahsen Fıçıcı – İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, Töre Güler – Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği”