1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. 11. Yargı Paketi Meclis’te: Deprem suçları kapsam dışı bırakıldı

11. Yargı Paketi Meclis’te: Deprem suçları kapsam dışı bırakıldı

Depremzedelerin günler süren eylemleri ve Meclis önündeki nöbeti sonuç verdi. Deprem suçları, Covid-19 düzenlemesinin kapsamı dışında bırakıldı

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

Depremzedelerin günler süren eylemleri ve Meclis önündeki nöbeti sonuç verdi. Deprem suçları, Covid-19 düzenlemesinin kapsamı dışında bırakıldı

Depremzedelerin günlerdir sürdürdüğü eylemler ve Meclis önündeki nöbetleri sonuç verdi. 11. Yargı Paketi’nde yer alan ve deprem suçlularını da kapsayabileceği yönündeki tartışmalı düzenleme, Covid-19 kapsamında yapılan erken tahliye uygulamasının dışına çıkarıldı.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Depremde yıkılan binaların sorumlularıyla ilgili Covid-19 düzenlemesinde bir eylem tanımı üzerinde çalışıyoruz. Deprem suçlarını istisna kısmına ekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu paketle, MHP’nin baskısıyla genişletilen Covid-19 düzenlemesi, 31 Temmuz 2023 öncesi işlenen suçları da kapsayacak şekilde öngörülüyordu. Düzenleme yasalaşsaydı, istisnalar dışında yaklaşık 55 bin hükümlü, açık cezaevine geçiş ve denetimli serbestlik kapsamında üç yıl erken tahliye edilebilecekti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz