1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. 3.Yaş Üniversitesi öğrencileri gözyaşlarıyla tepki gösterdi: Neden polisle TOMA ile iç içeyiz?

3.Yaş Üniversitesi öğrencileri gözyaşlarıyla tepki gösterdi: Neden polisle TOMA ile iç içeyiz?

Meslek Fabrikası’nda eğitim gören 3. Yaş Üniversitesi öğrencileri, son derslerini yapmak için bugün Meslek Fabrikası önünde kurulan sınıfta toplandı. Ders öncesi açıklama yapan öğrenciler, eğitim aldıkları okulun kapatılmasına gözyaşlarıyla karşı çıktı. 

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

CEMRE YUVARLAK/ EGELİ GAZETE- Meslek Fabrikası’nda eğitim gören 3. Yaş Üniversitesi öğrencileri, son derslerini yapmak için bugün Meslek Fabrikası önünde kurulan sınıfta toplandı. Ders öncesi açıklama yapan öğrenciler, eğitim aldıkları okulun kapatılmasına gözyaşlarıyla karşı çıktı. 

“NEDEN POLİSLE TOMALARLA İÇ İÇEYİZ”
65 yaşında olduğunu ifade eden  Suat Cansevdi, “Biz güzel şeyleri konuşacağımıza, kadın cinayetleri az kaldı diyeceğimize, neden polis ve TOMA’larla iç içeyiz? Neden böyle? burası Meslek Fabrikası burada bir sürü insan  meslek sahibi oluyor. Bir sürü insan  istihdam oluyor.Ülkem elden gidiyor. Ağaçlar yakılıp yıkılıyor. Bu  nasıl bir Türkiye ben buna tüm benliğimle karşı çıkıyorum. Güzel şeyler  yapsınlar. Emeklilere baksınlar işsizlere baksınlar. Meslek Fabrikamızı da almasınlar. Biz neden güzel olan şeylere tanbık olyup kendiş ülkemder polislerle karşı karşıya kalıyoruz” dedi. 

“OKULUN KAPANMASINI İSTEMİYORUZ”
Öğrencilerden Ayşe Tetik, “Öğretmenlerimizi ve sınıfımızı istiyoruz”diyerek, “Bize böyle bir imkan sunuldu. Biz emekli olan grubuz ama elekleri asmadık. Dersliğimiz karşıdaki bina. Okulumuzun el konulmasına karşı çıkıyoruz. Bizim şu an bu saatte eğitimlerimiz vardı. Hayatın içinde olmayı öğretiyorlar. Eğitmenlerin hepsi kültürlü ve donanımlı insanlar. Okulumuzun kapanmasını ve el konulmasını istemiyoruz” diye konuştu. 

“DAHA FARKLI BİR ÇÖZÜM OLABİLİRDİ”

87 yaşında Aynur İnanç ise, “Narlıdere huzurevinde bulunuyorum. Okula başladıktan sonraki durumumla farklı olduğumu söylediler. 41 yıllık öğretmenlik hayatım var. Burada bilgilerimi tazelemeye geldim. Bu binada birçok kurs var. Gençler burada meslek ediniyor. Böyle bir faaliyet nasıl olur da durdurulur? Burada hiçbir zararlı etkinlik olmadı. Bu bina ismi gibi meslek öğretiyor. Neden kapatılıyor aklım almıyor. Vakıfların paraya ihtiyacı varsa bir sürü iş yerleri var. Daha farklı bir çözüm yolu olabilirdi. Haksız bir karar olduğunu kabul edip okulumuzu verebilirler” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz