Çağatay Güç’ten operasyon tepkisi: Tutuklu yargılama yönünde güçlü bir beklenti oluştu
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Buca Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından İl Emniyet Müdürlüğü Yeşilyurt Hizmet Binası önünde açıklamalarda bulundu. Güç, soruşturmanın siyasi saiklerle yürütüldüğünü savunurken, gözaltına alınan isimlerin tutuklu yargılanmasına yönelik kamuoyunda güçlü bir beklenti oluştuğunu öne sürdü.
- | Son Güncelleme:
- | İzmir'de Son Dakika
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Buca Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından İl Emniyet Müdürlüğü Yeşilyurt Hizmet Binası önünde açıklamalarda bulundu. Güç, soruşturmanın siyasi saiklerle yürütüldüğünü savunurken, gözaltına alınan isimlerin tutuklu yargılanmasına yönelik kamuoyunda güçlü bir beklenti oluştuğunu öne sürdü.
Sabah saatlerinde düzenlenen operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alınmasının ardından CHP’li yöneticiler ve avukatlarla birlikte emniyet binasına gelen Güç, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ile kısa süreli görüşme sağlandığını belirtti.
Operasyonların yalnızca Buca ile sınırlı olmadığını ifade eden Güç, son dönemde CHP’li belediyelere yönelik yürütülen soruşturma ve işlemleri eleştirerek, hukukun tarafsızlığına ilişkin soru işaretleri bulunduğunu dile getirdi. Bazı belediyeler ve yerel yöneticiler hakkında ortaya atılan iddiaların yargı önüne taşınmadığını savunan Güç, adaletin herkese eşit uygulanması gerektiğini söyledi.
Soruşturma dosyasına getirilen gizlilik kararını da eleştiren Güç, bu durumun kamuoyunun ve savunma makamlarının bilgiye erişimini zorlaştırdığını ifade etti. Daha önce benzer süreçlerde yaşanan gelişmelere dikkat çeken CHP İl Başkanı, Buca dosyasında da benzer bir tabloyla karşılaşılabileceği yönünde endişeler bulunduğunu kaydetti.
Güç, açıklamasında CHP’ye yönelik siyasi baskı uygulandığını savunurken, bu süreçlerin toplum nezdinde karşılık bulmadığını ve seçimlerde bunun siyasi sonuçlarının görüleceğini ileri sürdü.
Türkiye’nin ekonomik ve sosyal sorunlarının geri planda kaldığını belirten Güç, son günlerde kamuoyunun ağırlıklı olarak siyasi tartışmalarla meşgul edildiğini söyledi. Vatandaşların işsizlik, geçim sıkıntısı ve emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunlar gibi temel meselelerinin gündemde yeterince yer bulamadığını ifade eden Güç, siyasi polemiklerin gerçek gündemin önüne geçtiğini savundu.
CHP İzmir İl Başkanı, partisinin demokratik mücadeleyi sürdüreceğini belirterek, hukuk devleti ve demokratik değerlerin korunması için çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.
YORUMLAR
Yorum Yap