1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. CHP’li Bakan’dan IŞİD uyarısı: Kör alanlar şeffafça açıklanmalı

CHP’li Bakan’dan IŞİD uyarısı: Kör alanlar şeffafça açıklanmalı

CHP İçişleri Politika Kurulu Başkanı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, IŞİD’in Türkiye’ye yönelik saldırı hazırlığında olduğu yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya 14 maddelik yazılı soru önergesi verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

CHP İçişleri Politika Kurulu Başkanı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, IŞİD’in Türkiye’de terör saldırısı hazırlığında olduğuna ilişkin uyarıları Meclis gündemine taşıdı. Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nın 19 Aralık tarihli iç yazısında, örgütün kalabalık alanlarda saldırı düzenleyebileceğine dikkat çekilerek özellikle halk pazarları ve alışveriş merkezlerinde tedbirlerin artırılmasının istendiği öğrenildi. Söz konusu uyarının kamuoyuna yansımasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Noel ve yılbaşı etkinlikleri öncesinde IŞİD çağrısıyla saldırı hazırlığında olduğu belirtilen kişilere yönelik operasyonlar yapıldığını duyurdu.

 

Yaşanan gelişmeler üzerine Murat Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu. Bakan, İçişleri Bakanlığı’ndan henüz kamuoyunu tatmin edecek kapsamlı bir açıklama yapılmadığına dikkat çekti.

 

Önergesinde IŞİD tehdidinin “yalnız kurt” söylemiyle geçiştirilemeyeceğini vurgulayan Bakan, örgütün uyuyan hücreler, lojistik evleri, sahte kimlik ve hatlar, dijital propaganda, uzaktan talimat ve finansman ağları üzerinden sistematik biçimde varlığını sürdürdüğünü ifade etti. Europol gibi uluslararası kurumların da uzaktan yönlendirme modeliyle terörün canlı tutulduğuna işaret ettiğini hatırlatan Bakan, Türkiye’nin yıllardır çözülemeyen düzensiz göç sorununun terör örgütleri açısından örtü ve lojistik zemin oluşturabileceği uyarısında bulundu.

 

Bakan ayrıca, kamuoyuna yansıyan bazı dosyalarda “illegal mescit ve medrese görünümlü, kapalı devre ve kayıt dışı dini eğitim–ikamet alanları” üzerinden radikalleşme iddialarının yer aldığını belirterek, bu alanların denetimine ilişkin kamu vicdanını rahatlatacak açıklamalar yapılması gerektiğini vurguladı. “Bakanlığın sorumluluğu operasyon haberleriyle övünmek değil; neden bu noktaya gelindiğini, hangi kör alanların oluştuğunu ve bunların nasıl kapatılacağını şeffaf biçimde açıklamaktır” ifadelerini kullandı.

 

CHP’li Murat Bakan, son operasyonlarda 124 adrese baskın yapıldığı ve 115 kişinin gözaltına alındığı bilgisi ışığında; önleyici tedbirlerin neden zamanında devreye alınmadığından, IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasına, dijital propaganda faaliyetlerinden finansman ağlarına, düzensiz göç-terör ilişkisine kadar toplam 14 soruyu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yöneltti.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz