CHP'nin İmamoğlu için topladığı imza 20 milyonu buldu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek amacıyla başlatılan imza kampanyasında 20 milyon imzaya ulaşıldığını açıkladı. Özel, kampanyanın hedefi olan 27 milyon imzaya ulaşmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
- | Son Güncelleme:
- | İzmir'de Son Dakika
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek amacıyla başlatılan imza kampanyasında 20 milyon imzaya ulaşıldığını açıkladı. Özel, kampanyanın hedefi olan 27 milyon imzaya ulaşmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Partisinin düzenlediği bir etkinlikte konuşan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce yaptığı “Bir ay sonra birbirlerinin yüzüne bakamayacaklar” açıklamasına atıfta bulunarak, “O açıklamanın üzerinden 94 gün geçti. Ekrem İmamoğlu'nu 90 gündür araştırıyorlar; buldukları tek şey dürüst ve namuslu bir insan” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu hakkında yürütülen süreçleri eleştiren Özel, "CHP’nin genel başkanı olarak söylüyorum: Ekrem İmamoğlu masumdur. Suçu sadece Cumhurbaşkanı adayı olması ve Erdoğan'ı yenme potansiyelidir" dedi.
“20 milyonda kaldık, 7 milyon daha imza toplayacağız”
İmamoğlu’na destek kampanyasının önemli bir toplumsal karşılık bulduğunu vurgulayan Özel, “Tarihin en büyük güvensizlik oyu için, Erdoğan’ın karşısına çıkacak halk desteği için 20 milyondayız. 7 milyon daha imza toplayacağız” dedi.
Özel, "Zevcan Acar Lüleburgaz'ın eski ilçe başkanı. Görevi bırakmış. Lüleburgaz'dan gel yanıma. Gel. Görevi bırakmış. Lüleburgaz'da iyi bir Cumhuriyet Halk Partili. Dedim ya bütün Cumhuriyet Halk Partililer sorumluluk sizde. İmza kampanyası için föyleri alacaksınız. Sokağa çıkacaksınız. İkna edebildiğiniz kadar insanı ikna edip imza toplayacaksınız..." dedi.
CHP'lilere çağrı: Föyleri alıp sokağa çıkın
CHP’lilere imza kampanyasına destek çağrısında bulunan Özel, "Bütün Cumhuriyet Halk Partililer sorumluluk almak zorunda. Föyleri alacaksınız, sokağa çıkıp imza toplayacaksınız" diyerek örgütleri aktif sahada çalışmaya davet etti.
YORUMLAR
Yorum Yap