Edremit’te 1 Mayıs’ta birlik ve dayanışma mesajı
Balıkesir’in Edremit ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, geniş katılım ve güçlü mesajlarla kutlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren alanları dolduran binlerce kişi, emek, dayanışma ve adalet taleplerini sloganlar eşliğinde dile getirdi.
- | Son Güncelleme:
- | İzmir'de Son Dakika
Balıkesir’in Edremit ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, geniş katılım ve güçlü mesajlarla kutlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren alanları dolduran binlerce kişi, emek, dayanışma ve adalet taleplerini sloganlar eşliğinde dile getirdi.
Kutlamaların ilk adresi Vergi Dairesi önü oldu. Sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, işçiler ve çok sayıda vatandaş burada toplanarak kortej yürüyüşü için bir araya geldi. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş, belediye yöneticileri ve meclis üyeleri de yürüyüşe katılarak kortejin ön saflarında yer aldı.
Baraj Caddesi’nden başlayan yürüyüş, Azerbaycan Bulvarı boyunca marşlar ve sloganlarla ilerleyerek Şehit Hamdibey Meydanı’nda son buldu. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşte, katılımcılar sık sık birlik ve dayanışma vurgusu yaptı.
Meydanda düzenlenen programda sendika temsilcileri kürsüye çıkarak günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalarda emeğin değeri, çalışma hayatındaki sorunlar, demokrasi ve eşitlik talepleri öne çıktı. İşçilerin haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çağrılar dikkat çekti.
Etkinlikler, sahne alan sanatçıların müzik dinletisiyle bayram havasında tamamlandı.
Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş da belediye çalışanlarıyla birlikte yürüyüşe katılarak 1 Mayıs coşkusunu paylaştı. Emekçilerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Ertaş, “Alın terinin değerini biliyoruz. İşçilerimizin haklarını savunmaya, dayanışmayı büyütmeye ve omuz omuza yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR
Yorum Yap