1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Yerel Yönetimler
  4. Eşki’den 3. Sanayi Sitesi’nde esnafa destek mesajı: Yanınızdayız

Eşki’den 3. Sanayi Sitesi’nde esnafa destek mesajı: Yanınızdayız

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir 3. Sanayi Sitesi’nde her ay düzenlenen Kuru Fasulye Günü’ne katılarak sanayi esnafı ve çalışanlarıyla aynı sofrayı paylaştı. Ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eşki, esnafın kalıcı refaha kavuşmasının dışa bağımlılığın azaltılması ve güçlü bir yerli ekonomi kurulmasıyla mümkün olacağını söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir 3. Sanayi Sitesi’nde her ay düzenlenen Kuru Fasulye Günü’ne katılarak sanayi esnafı ve çalışanlarıyla aynı sofrayı paylaştı. Ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eşki, esnafın kalıcı refaha kavuşmasının dışa bağımlılığın azaltılması ve güçlü bir yerli ekonomi kurulmasıyla mümkün olacağını söyledi.

Etkinlikte konuşan 3. Sanayi Sitesi Başkanı Şenol Demirel ise otomotiv sektöründe yaşanan durgunluğun sanayi esnafını da etkilediğini belirtti. Artan maliyetler, finansmana erişimde yaşanan güçlükler ve düşen alım gücüne dikkat çeken Demirel, sektörün yeniden hareketlenmesi için destek çağrısında bulundu.

“Kırılgan ekonomi en çok esnafı etkiliyor”

Başkan Ömer Eşki, küresel ölçekte yaşanan gelişmelerin Türkiye ekonomisine hızlı şekilde yansıdığını belirterek, bu durumdan en fazla esnafın etkilendiğini ifade etti.

Eşki, “Kırılgan ekonomiler her zaman dış etkilere açıktır ve her olumsuz gelişmeden zarar görmeye muktedirdir. Maalesef ülkemizin ekonomisi de oldukça kırılgan bir yapıda. Dünyanın öbür ucunda, Arjantin'de biri hapşırsa burada ekonomik kriz dalgaları hissediliyor. İran'da bir bomba patlasa dengelerimiz altüst oluyor. Hint Okyanusu'nda bir gemi batsa ülkemizde döviz fırlıyor, benzin fiyatları zamlanıyor” dedi.

Bu yapının bedelini en başta esnafın ödediğini belirten Eşki, dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini vurguladı.

“Türkiye kendi ekonomik kaderini çizmeli”

Esnafın kronik sorunlarının geçici tedbirlerle çözülemeyeceğini ifade eden Eşki, ekonomik bağımsızlığın önemine dikkat çekti.

Eşki, “Esnafımızın bu kronik sorunları tekrar tekrar yaşamaması, ancak kendi ayaklarının üzerinde durabilen, tam bağımsız bir ülke olmamızla mümkündür. Ne zaman ki Türkiye dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldırır ve kendi yerli ekonomik koşullarını özgürce oluşturabilir, işte o zaman esnafımız da rahat bir nefes alır” diye konuştu.

“Esnaf kendi geleceğinde söz sahibi olmalı”

Esnafın ekonomik ve siyasi geleceğin şekillenmesinde aktif rol üstlenmesi gerektiğini belirten Eşki, çözümün esnafın yapısal sorunlarına odaklanan anlayışlarla birlikte hareket etmekten geçtiğini söyledi.

Eşki, “Bu dönüşüm yolculuğunda en büyük görev ve sorumluluk esnafımızın omuzlarındadır. Esnafımız kendi kaderini ve geleceğini mucizevi kurtarıcılara havale etmek yerine, kendisiyle omuz omuza yürüyen, esnafın yapısal sorunlarına gerçekçi çözümler üreten ekonomik ve siyasi anlayışlara teslim etmelidir” ifadelerini kullandı.

Otomotiv sektöründeki durgunluk sanayi esnafını etkiledi

  1. Sanayi Sitesi Başkanı Şenol Demirel de otomotiv sektöründe yaşanan daralmanın sanayi sitesindeki farklı iş kollarına doğrudan yansıdığını söyledi. Galericiden tamirciye, kaportacıdan yedek parçacıya kadar geniş bir ekosisteme sahip olan sektörde yaşanan durgunluğun esnafı zorladığını belirten Demirel, çözüm için vatandaşın alım gücünün artırılması gerektiğini ifade etti.

Uygun finansman ve kredi imkanlarının genişletilmesi gerektiğini söyleyen Demirel, kira, yakıt ve stopaj gibi maliyetlerin de esnaf üzerindeki yükünün hafifletilmesi çağrısında bulundu.

Demirel, tüm zorluklara rağmen sanayi esnafı olarak üretmeye ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.v

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz