1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. İnan’dan Gappi açıklamasına tepki: Siyasi amigoluk makamı değil

İnan’dan Gappi açıklamasına tepki: Siyasi amigoluk makamı değil

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Yayıncılar Birliği (TÜRKYAYBİR), Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) ve PEN Türkiye, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin bir gazetecinin hakkını savunduğu açıklama nedeniyle Basın Savcılığı’na ifadeye çağrılmasına ilişkin ortak açıklama yaptı. Beş meslek örgütü, Gappi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Yayıncılar Birliği (TÜRKYAYBİR), Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) ve PEN Türkiye, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin bir gazetecinin hakkını savunduğu açıklama nedeniyle Basın Savcılığı’na ifadeye çağrılmasına ilişkin ortak açıklama yaptı. Beş meslek örgütü, Gappi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Açıklamada, AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın bir belediye başkanını ziyareti sonrası yayımlanan habere “paçavra” diyerek tepki göstermesinin ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından kınama bildirisi yayımlandığı hatırlatıldı.

İnan’ın ise Gappi’ye yönelik sosyal medya paylaşımında, “Sen kimsin de milletin iradesine parmak sallıyorsun?” ifadelerini kullandığı belirtildi. Ardından Gappi hakkında “iftira” ve “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” iddialarıyla soruşturma başlatıldığı ve Gappi’nin yönetim kurulu üyeleri ile avukatıyla birlikte adliyeye giderek ifade verdiği aktarıldı.

“GAZETECİLERİN HAKKINI SAVUNMAK SUÇ DEĞİLDİR”

Meslek örgütlerinin açıklamasında, gazetecilerin mesleki haklarını savunmanın ve basın özgürlüğüne yönelik baskılara karşı çıkmanın meslek örgütlerinin temel görevlerinden biri olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Bir gazeteci haksızlığa uğradığında meslek örgütünün buna sessiz kalması düşünülemez. Meslek örgütleri tam da bu nedenle vardır” denildi.

Gappi’nin açıklaması nedeniyle ifadeye çağrılmasının yurttaşların haber alma hakkını da ilgilendirdiği belirtilen açıklamada, kamu gücünün gazetecileri veya onları savunan meslek örgütlerini susturmanın aracı haline getirilmemesi gerektiği ifade edildi.

Beş kuruluş, Gappi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yanında olduklarını belirterek, “Gazetecilerin hakkını savunmaktan, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün yanında durmaktan vazgeçmeyeceğiz” mesajını verdi.

İNAN’DAN YANIT: “YALAN SÖYLEME HÜRRİYETİ DEĞİLDİR”

Eyyüp Kadir İnan ise söz konusu ortak açıklamayı sosyal medya hesabından alıntılayarak yanıt verdi.

İnan paylaşımında, “Basın özgürlüğü yalan söyleme hürriyeti olmadığı gibi, İzmir Cemiyet Başkanlığı da siyasi amigoluk yapma makamı değildir” ifadelerini kullandı.

İnan, açıklamasının devamında “Bizim bu suni gündemlere ayıracak vaktimiz yok” diyerek, yalanla mücadelelerini hukuk önünde sürdüreceklerini belirtti.

İnan, “Milletimizden aldığımız vekaletin hukukunu sonuna kadar koruyacağız. Milletimiz bize bunun için oy ve yetki veriyor. Paçavra haberleri yutup, sözde cemiyet başkanlarının operasyonlarına sessiz kalalım diye değil” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz