1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İzmir'de denizde ve karada 99 göçmen yakalandı

İzmir'de denizde ve karada 99 göçmen yakalandı

 İzmir'in Foça ve Seferihisar ilçelerinde, yasa dışı yollarla yurt dışına geçme girişiminde olan 90 göçmen, hem açıklarda hem de karada yakalandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 26 Nisan günü Foça ve Seferihisar ilçeleri açıklarında, lastik botla yurt dışına geçme girişiminde olan göçmenleri tespit etti. Botlardaki toplam 80 göçmen, ekipler tarafından yakalandı.

Ekipler, aynı gün saat 11.30’da, Seferihisar ilçesi Maden Koyu mevkiinde görevli Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-9) ve Sahil Güvenlik Kolluk Destek Timi (Seferihisar/Koldestim) tarafından kara üzerinde göçmenleri tespit etti. Toplam 19 göçmen de burada yakalandı.


Düzensiz göçmenler, sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz