İZSU'dan 250 kişinin işine son verildi
İZBB Başkanı Cemil Tugay ve Belediye İş sendikası arasında yapılan görüşmelerin ardından sendikanın konuyla ilgili geri adım atmaması üzerine belediye, işten çıkarmalarla ilgili süreci başlattı. Bugün ise İZSU'dan 250 kişi işten çıkarıldı. Son iki günde işten çıkarılanların sayısı 320, haziran ayındaki sayısı ise 500'e yaklaştı.
- | Son Güncelleme:
- | İzmir'de Son Dakika
EGELİ GAZETE- Geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından seçim öncesinde Belediye-İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesine (TİS) ilişkin kriz devam ediyor. Yaklaşık 5 bin belediye çalışanını ilgilendiren sözleşme kapsamında, Eylül ayında uygulanmak üzere enflasyon zammı maddesi de yer almıştı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, söz konusu zamların belediye bütçesi üzerinde ciddi bir yük oluşturduğunu belirterek, sendikadan bu artışın iptal edilmesini talep etmişti. Tugay, sözleşmenin mevcut haliyle sürdürülebilir olmadığını, aksi takdirde personel sayısında azaltmaya gidileceğini kamuoyuyla paylaşarak 1030 işçi ile yollarının ayrılacağını söylemişti.
Sendikayla yapılan görüşmelerin ardından sendikanın konuyla ilgili geri adım atmaması üzerine belediye, işten çıkarmalarla ilgili süreci başlattı. Bugün ise İZSU'dan 250 kişi işten çıkarıldı. Son iki günde işten çıkarılanların sayısı 320, haziran ayındaki sayısı ise 500'e yaklaştı.
YORUMLAR
Yorum Yap