1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Kütahya’ya dev sağlık yatırımı: 500 odalı yeni hastane geliyor

Kütahya’ya dev sağlık yatırımı: 500 odalı yeni hastane geliyor

AK Parti Kütahya milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Adil Biçer ve Mehmet Demir, TBMM’de düzenledikleri basın toplantısında kente kazandırılacak büyük ölçekli hastane projesini duyurdu. Uzun süredir üzerinde çalışılan projenin onaylandığını açıklayan Bayırcı, yatırımın Kütahya için önemli bir dönüm noktası olacağını söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

AK Parti Kütahya milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Adil Biçer ve Mehmet Demir, TBMM’de düzenledikleri basın toplantısında kente kazandırılacak büyük ölçekli hastane projesini duyurdu. Uzun süredir üzerinde çalışılan projenin onaylandığını açıklayan Bayırcı, yatırımın Kütahya için önemli bir dönüm noktası olacağını söyledi.

Yaklaşık 90 bin metrekare kapalı alana sahip olacak hastane, 500 odasıyla bölgenin en kapsamlı sağlık tesislerinden biri olarak planlandı. Yeni hastanenin, kentin doğu yakasında Zafertepe Mahallesi karşısında yer alan Hacıazizler bölgesinde, çevre yolu üzerinde inşa edileceği belirtildi.

“Sağlıkta çıta daha da yükselecek”
Projeye ilişkin sürecin göreve geldikleri ilk günden bu yana titizlikle yürütüldüğünü ifade eden İsmail Çağlar Bayırcı, başta Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı olmak üzere ilgili kurumlarla yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını dile getirdi.

Bayırcı, sağlık yatırımlarının vatandaşla doğrudan temas eden en kritik hizmet alanlarından biri olduğunu vurgulayarak, özellikle 2024’te açılan şehir hastanesiyle birlikte Kütahya’da sağlık altyapısının önemli ölçüde güçlendiğini hatırlattı. Ancak mevcut kapasitenin yeterli görülmediğini belirten Bayırcı, yeni projelerle hizmet kalitesinin daha da artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Yatırımlar sadece merkezle sınırlı değil
İlçelerde de sağlık hizmetlerini geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü aktaran Bayırcı, Çavdarhisar’da yapımı devam eden devlet hastanesinin kısa sürede hizmete gireceğini ve yaklaşık 105 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu açıkladı. Domaniç’te hastanenin hizmet vermeye başladığını belirten Bayırcı, Tavşanlı’da ise 75 yataklı ek hizmet binasının inşasının sürdüğünü kaydetti.

Bunun yanı sıra farklı ilçelerde sağlık merkezleri ve toplum sağlığı merkezleri projelerinin de devam ettiğini belirten Bayırcı, sağlık hizmetlerinin sadece fiziki yatırımlarla değil, insan kaynağıyla da güçlendirildiğini ifade etti. Son atamalarla bazı ilçelerde ilk kez belirli branşlarda uzman doktorların göreve başladığını söyleyen Bayırcı, bunun hizmet kalitesine doğrudan katkı sunduğunu dile getirdi.

Şehir merkezine yeni sağlık kompleksi
Kütahya merkezde yıkım kararı alınan eski ek hizmet binasının yerine yapılacak projelere de değinen Bayırcı, bölgede poliklinik hizmetleri sunacak yeni bir sağlık kompleksi ve sağlıklı yaşam merkezi kurulmasının planlandığını açıkladı. Bu yatırımlarla şehir merkezinde sağlık hizmetlerine erişimin daha da kolaylaşması hedefleniyor.

Açıklamasının sonunda projeye katkı sağlayan başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere teşekkür eden Bayırcı, Kütahya’ya yönelik yatırımların artarak süreceğini vurguladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz