1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Özel’den İzmir Başsavcısına övgü: Eleştirirsem komik duruma düşerim, Ağzımı açıp laf söyleyenin dili tutulsun

Özel’den İzmir Başsavcısına övgü: Eleştirirsem komik duruma düşerim, Ağzımı açıp laf söyleyenin dili tutulsun

İzmir’deki davada 10 günde iddianame hazırlayan İzmir Savcısı Ali Yeldan'a CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den övgü geldi. Özel, “Şimdi ben çıksam burada İzmir Cumhuriyet Başsavcısına ve davayı görecek olanlara eleştiri yöneltsem komik duruma düşerim. Ne diyeceğim ben ona? Ağzımı açıp laf söyleyenin dili tutulsun. gidip İzmir’de her hafta bağırıp çağırmama gerek yok” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

İzmir’deki davada 10 günde iddianame hazırlayan İzmir Savcısı Ali Yeldan'a CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den övgü geldi. Özel, “Şimdi ben çıksam burada İzmir Cumhuriyet Başsavcısına ve davayı görecek olanlara eleştiri yöneltsem komik duruma düşerim. Ne diyeceğim ben ona? Ağzımı açıp laf söyleyenin dili tutulsun. gidip İzmir’de her hafta bağırıp çağırmama gerek yok” dedi.


Silivri Cezaevi’nde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve diğer partili tutukluları ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel önemli açıklamalar yaptı. Özel, “Şimdi ben çıksam burada İzmir Cumhuriyet Başsavcısına ve davayı görecek olanlara eleştiri yöneltsem komik duruma düşerim. Ne diyeceğim ben ona? Ağzımı açıp laf söyleyenin dili tutulsun. gidip İzmir’de her hafta bağırıp çağırmama gerek yok” dedi.

 

10 GÜNDE İDDİANEME HAZIRLADIR, HERKESİ TUTUKSUZ YARGILIYORLAR
Özel, “Cumhuriyet Başsavcısına hiçbir şey söylemeyeceğim. Ondan adalet bekliyoruz. Eğer İstanbul Başsavcısı Akın Gürlük gibi davranırsa Akın Gürlek gibi muamele görecek. Ama adil aldığı eğitime uygun, vicdanlı şekilde davranırsa bizim savcıya, hakime söyleyecek sözümüz yok dedim. Bakın 150 kişilik dosya var orada. 10 günde iddianame yazdılar. Hakim de önüne aldı. Deliller toplanmış, iddialar yargılamaya muhtaç. Yargılama dediğin tutuksuz olur. Tutukluluk hali istisnadır dedi. İki dosyadaki herkesi tutuksuz yargılamaya sevk etti. Şimdi ben çıksam burada İzmir Cumhuriyet Başsavcısına ve davayı görecek olanlara eleştiri yöneltsem komik duruma düşerim. O da savcı bu da savcı. Onun da maaşını siz ödüyorsunuz, bunun da maaşını hep birlikte ödüyoruz. Ne diyeyim ben şimdi? İddiaları söylemiş. İddianamesini hazırlamış. Kimseyi itirafçılık üzerinden birbirine iftira atmaya zorlamamış. Yalancı tanık, gizli tanık bulmamış. Tanıklara ağaç isimleri, hayvan isimleri koymamış. Önüne beyaz Toros da koymamış. Arkada bir masa bir kasa bir Mustafa Kemal Paşa, görevini yapıyor adam. Ne diyeceğim ben ona? Ağzımı açıp laf söyleyenin dili tutulsun” dedi.

İSTANBUL SAVCISI DA GÖREVİNİ İZMİR GİBİ YAPSIN
Özel, “Orada yargılama olur. Yargılamayı da gider izleriz. Savunmayı dinler. İddiaları dinler, bir karar verir Türk Milleti adına. Herkes de bu karara saygı duyar. İzmir’deki arkadaşları pazartesi günü sabah 05.30’da cezaevi ziyaretindeydim. Ben o arkadaşlarımın da masumiyetine inanıyorum. Bu arkadaşlarımın da inanıyorum. Ama gidip İzmir’de her hafta bağırıp çağırmama gerek yok. Çünkü burada 4 aydır iddianame bekliyoruz yok. 270 gündür tutukla yatan arkadaşlarımız var. Ekrem İmamoğlu’nu tutmayın da bıraksan ne olacak? Kaç şüphesi diyorlar. Kaçsa kurtulacak Tayyip Bey. Kaçar mı? Ekrem İmamoğlu’nun kaçma şüphesinden Tayyip Bey istifade eder. Ekrem İmamoğlu bırakıp kaçsa Tayyip Bey lokma döktürecek Sarayın bahçesinde. Adamın tek korktuğu şey Ekrem İmamoğlu. Biliyor ki o gelirse o gidecek. Bir kez daha buradaki savcılara söylüyorum. Okuduğunuz okul aynıysa, ettiğiniz yemin aynıysa, siz de adalet dağıtmanın bir parçasıysanız, İzmir gibi görevinizi akla, vicdana uygun yapın. Tutuksuz yargılama yazın. Bizim temel tutumumuz bu” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz