1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. Özgür Özel'den Mansur Yavaş ve Zeydan Karalar açıklaması

Özgür Özel'den Mansur Yavaş ve Zeydan Karalar açıklaması

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Mansur Yavaş ve Zeydan Karalar hakkında konuşan Özel, Yavaş'a partiye katılması yönünde herhangi bir davette bulunmadıklarını söylerken, henüz YENİ Parti'ye geçmeyen isimlere "butlancı" yakıştırması yapılmaması gerektiğini ifade etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Mansur Yavaş ve Zeydan Karalar hakkında konuşan Özel, Yavaş'a partiye katılması yönünde herhangi bir davette bulunmadıklarını söylerken, henüz YENİ Parti'ye geçmeyen isimlere "butlancı" yakıştırması yapılmaması gerektiğini ifade etti.

CHP'nin İstanbul'da düzenlediği üye katılım törenine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, bunun kendi gündemleri olmadığını belirtti. Törene ilişkin haberi "gazetecilik başarısı" olarak nitelendiren Özel, haberi hazırlayan muhabire yönelik kullanılan üslubu ise doğru bulmadıklarını söyledi.

Ekim ayında kurultay yapmayı hedeflediklerini açıklayan Özel, YENİ Parti'nin tek başına iktidar olmayı amaçladığını belirterek, "Yüzde 25'lik cam tavanı ilk seçimde kırdık. Şimdi yüzde 38'i taban yapıp daha yukarı çıkmayı hedefliyoruz. Amacımız tek başına iktidar ve Meclis çoğunluğunu elde etmek." dedi.

İstinaf Mahkemesi'nin olası "mutlak butlan" kararına ilişkin soruya da yanıt veren Özel, tüm ihtimallere karşı hazırlıklı olduklarını söyledi. CHP'den ayrıldıktan sonra daha güçlü bir noktaya geldiklerini savunan Özel, YENİ Parti'nin Türkiye siyasetinde ana muhalefet olarak kurulan ilk parti olduğunu dile getirdi.

Özel, 200'ün üzerinde belediye başkanının YENİ Parti'ye katılacağını öne sürerek, partiye yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti. Henüz partiye katılmayan belediye başkanlarının hedef alınmaması gerektiğini söyleyen Özel, "Bir belediye başkanı açıkça 'Yeni Parti'ye karşıyım' demedikçe bizim yanımızdadır." ifadelerini kullandı.

"Mansur Yavaş'a davet götürmedik"

Mansur Yavaş hakkında konuşan Özel, "Mansur Bey'in belediye meclis üyeleri YENİ Parti'ye geçmiş değil, şu an eski partilerindeler. Biz kendisine herhangi bir davette bulunmadık. Kimse Mansur Yavaş'a 'Sen butlancı mısın?' demesin." diye konuştu.

Zeydan Karalar açıklaması

Görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın kendisini aradığını aktaran Özel, Karalar'ın yargı sürecinin devam ettiğini belirtti. Henüz YENİ Parti'ye katılmamış isimlere yönelik eleştirilerin doğru olmadığını vurgulayan Özel, "Butlancıyım demeyen hiç kimse benim gözümde butlancı değildir." dedi.

CHP'deki gelişmeleri değerlendirdi

CHP'li milletvekillerinin önemli bir bölümünün "Önce CHP'de mücadele edeceğiz, olmazsa geliriz." yaklaşımında olduğunu ileri süren Özel, CHP'de yapılan Grup Başkanı seçiminin de bu tabloyu ortaya koyduğunu savundu.

Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin YENİ Parti'ye ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Özel, Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'nın bir parçası olduğunu ancak demokratik siyaset hakkına yönelik yaklaşımını olumlu bulduğunu söyledi.

CHP'nin Hazine yardımıyla ilgili tartışmalara da değinen Özel, mevcut durumda kendilerinin böyle bir talepleri olmadığını ancak yasal düzenlemeye ihtiyaç bulunduğunu belirterek, "Son seçimde alınan oyun büyük bölümü başka bir yapıya geçmişse bunun yeniden değerlendirilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

"Bağış kampanyamız yok"

Partinin mali durumuna ilişkin de konuşan Özel, resmi olarak başlatılmış herhangi bir bağış kampanyalarının bulunmadığını söyledi. Vatandaşları dolandırıcılık girişimlerine karşı uyaran Özel, yalnızca resmi hesaplardan yapılacak çağrıların dikkate alınmasını istedi.

"Rozeti çıkarırken gırtlağım düğümlendi"

CHP'den ayrılık sürecine de değinen Özel, rozetini çıkarırken duygulandığını anlatarak, partiden ayrılmayan ancak yaşanan süreçten rahatsız olan isimlerle "butlancı" olarak nitelendirdiği kesimin aynı kefeye konulmaması gerektiğini söyledi. CHP'de kalan bazı isimlerin de yaşananları bir darbe olarak gördüğünü ve kurultay istediğini ifade etti.

"Yedek partinin adını şimdilik açıklamayacağız"

Bir gazetecinin "Yedek parti planınız var mı?" sorusunu yanıtlayan Özel, böyle bir hazırlığın sürdüğünü ancak partinin adını şimdilik açıklamayacaklarını belirtti. Yapının tamamlanmasının ardından kamuoyunun bunu zaten göreceğini söyledi.

"Yüzde 40'ın üzerine çıkabiliriz"

YENİ Parti'nin oy potansiyeline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, partinin halkın beklentilerini karşılaması halinde yüzde 40'ın üzerine çıkabileceğini düşündüğünü dile getirdi.

"CHP'de umut kalmadığı için ayrıldık"

CHP'de değişimin artık mümkün olmadığına inandıkları için YENİ Parti'yi kurduklarını söyleyen Özel, CHP'de kurultay isteyen isimlere saygı duyduğunu ancak mücadelenin artık farklı bir zeminde yürütüleceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin de konuşan Özel, kazanabilecek bir aday çıkaracaklarını belirterek, "Kaybedecek bir adayla işimiz yok. Bu kişi genel başkan bile olsa aday göstermeyiz." dedi.

Geçmiş seçimlere de değinen Özel, Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın aday olması halinde seçim sonucunun farklı olacağını savundu. Kendi adaylığı dahil hiçbir seçeneğin Türkiye'nin önünü kapatmaması gerektiğini ifade eden Özel, Ekrem İmamoğlu'nun yalnızca CHP'nin ya da YENİ Parti'nin değil, milletin cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz