1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. Ünsal’dan Tugay’la yaşanan gerilime yanıt: Kişisel bir problem yok, şahsileştirmek istemiyorum

Ünsal’dan Tugay’la yaşanan gerilime yanıt: Kişisel bir problem yok, şahsileştirmek istemiyorum

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal İşçimenler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile zaman zaman gündeme gelen tartışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu. Ünsal, arasında kişisel bir sorun olmadığını belirterek, “Ortada bir iletişim sorunu olduğu kesin. Ancak yaşananları kesinlikle şahsileştirmek istemiyorum.” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

ELANUR SARIKAYA/EGELİ GAZETE- Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal İşçimenler, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaşanan anlaşmazlıklara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile arasındaki gerilimin kişisel bir mesele olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Karşıyaka Belediyesi’nin kamu haklarını korumaya odaklandığını belirten Ünsal, Büyükşehir Belediyesi ile yaşanan bir diğer anlaşmazlığın ise Çatı Bostanlı’nın kullanım sürecine ilişkin olduğunu aktardı. Ünsal, 2021 yılında yıllık 100 lira bedelle 5 yıllığına Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edilen alanda yaklaşık 20 milyon liralık yatırım yapıldığını, tahsis süresinin uzatılması talebinin ise kabul edilmediğini belirtti. Alanın 44 gün geç teslim edilmesi nedeniyle belediyeye 1 milyon 264 bin 721 lira bedel çıkarıldığını ifade eden Ünsal, konuyla ilgili hukuki ve idari süreçleri takip ettiklerini kaydetti.

CEMİL TUGAY İLE ARASINDAKİ GERGİNLİK SORUSUNA YANIT

Basın toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile arasında kişisel bir sorun olup olmadığı yönündeki sorulara yanıt veren Ünsal, yaşananların şahsileştirilmemesi gerektiğini söyledi. Ünsal, Karşıyaka Belediyesi’nin haklarını korumanın önceliği olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi ile yaşanan sorunların kişisel bir çatışma olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade etti. Ünsal, “Cemil Bey ile benim açımdan kişisel bir problem yok. Ortada bir iletişim sorunu olduğu kesin. Ancak yaşananları kesinlikle şahsileştirmek istemiyorum. Benim görevim Karşıyaka Belediyesi’nin kamu haklarını korumaktır. Karşıyaka’da yaşayan vatandaşların ve belediyede çalışan personelin mutlu olmasını istiyorum. Bütün mücadelem bununla ilgili. Bu konunun başkanlar arasındaki kişisel bir meseleye dönüştürülmesine karşıyım. Biz göreve Karşıyaka’ya hizmet etmek için geldik. Ben kendi görev alanıma odaklanıyorum. Karşıyaka’ya değer katmak ve vatandaşların memnuniyetini artırmak için çalışmaya devam edeceğim. Dolayısıyla yaşananları kişisel bir mesele olarak değerlendirmiyorum.” şeklinde konuştu.

ÇATI BOSTANLI İÇİN 1,2 MİLYON LİRALIK BEDEL

Ünsal, Büyükşehir Belediyesi ile yaşanan diğer bir anlaşmazlığın ise Çatı Bostanlı’nın kullanım sürecine ilişkin olduğunu belirtti. Alanının 2021 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Belediyesi’ne yıllık 100 lira bedelle 5 yıllığına tahsis edildiğini aktaran Ünsal, burada yaklaşık 20 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini ifade etti.
Tahsis süresinin uzatılması talebinin kabul edilmediğini belirten Ünsal, alanın 44 gün geç teslim edilmesi nedeniyle 1 milyon 264 bin 721 lira bedel çıkarıldığını söyledi. Ünsal, “Burası Karşıyaka halkının ücretsiz olarak kullandığı bir alan. Yıllık 100 lira bedelle 5 yıllığına belediyemize tahsis edilmişti. Alanın içerisinde sergi salonları, toplantı alanları ve vatandaşların kullandığı sosyal mekanlar oluşturduk. Yaklaşık 20 milyon liralık bir yatırım yapıldı. Tahsis süresi sona yaklaşırken sürenin uzatılmasını talep ettik ancak bu talebimiz kabul edilmedi. Alanı 44 gün geç teslim ettiğimiz gerekçesiyle 1 milyon 264 bin 721 liralık bir bedelle karşı karşıya kaldık. Yıllık 100 lira bedelle tahsis edilen ve ticari amaç taşımayan bir kamu hizmet alanı için böyle bir bedel çıkarılmasını doğru bulmuyoruz. Burası doğrudan Karşıyaka halkına hizmet veren bir alan. Buradan belediyenin herhangi bir kar amacı bulunmuyor. Biz kamu kaynaklarını korumaya çalışıyoruz. Bu konudaki hukuki ve idari süreçleri de takip ediyoruz. Vatandaşın ücretsiz yararlandığı alanların sürdürülebilirliğini sağlamak istiyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz