Yankı Bağcıoğlu’ndan şehit ve gaziler için vefa düzenlemeleri çağrısı: Süreç tamamlanmış değil
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, şehit aileleri ve gazilere yönelik düzenlemelere ilişkin yaptığı açıklamada, atama düzenlemesinin önemli bir adım olduğunu ancak sürecin henüz tamamlanmadığını vurguladı.
- | Son Güncelleme:
- | İzmir'de Son Dakika
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, şehit aileleri ve gazilere yönelik düzenlemelere ilişkin yaptığı açıklamada, atama düzenlemesinin önemli bir adım olduğunu ancak sürecin henüz tamamlanmadığını vurguladı.
Bağcıoğlu, 12-13 Haziran 2024’te İstanbul’da düzenlenen “Şehit Aileleri ve Gaziler (Kahramanlara Vefa) Çalıştayı” kapsamında hazırlanan rapora dikkat çekerek, şehit yakınları ve gazilerin sorunlarının çözümüne yönelik kapsamlı öneriler sunduklarını hatırlattı.
TBMM’ye bu kapsamda 18 kanun teklifi ve 6 soru önergesi verdiklerini belirten Bağcıoğlu, son olarak hayata geçirilen Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının atamalarına ilişkin düzenlemenin önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Ancak bunun “yalnızca bir başlangıç” olduğunu söyledi.
Bağcıoğlu, doğal gaz indirimi, üniversiteye ek puan ve kontenjan hakkı ile 25 yaş üstü şehit ve gazi çocuklarına dijital tanıtım kartı gibi düzenlemelerin de önemli adımlar olduğunu belirtti. Buna rağmen birçok sorunun hâlâ çözüm beklediğini vurguladı.
Er ve erbaş gazilerin maaş eşitsizlikleri, sağlık hizmetlerine erişim, protez ve rehabilitasyon desteği, asker hastanelerinin yeniden açılması ve terörle mücadelede yaralanmasına rağmen gazi sayılmayanların statü sorunlarının çözülmesi gerektiğini dile getirdi.
Açıklamasında vefa vurgusu yapan Bağcıoğlu, “Şehit aileleri ve gazilere yönelik tüm düzenlemeler siyaset üstüdür” ifadelerini kullanarak, hakların geciktirilmeden hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
YORUMLAR
Yorum Yap