1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. YENİ Parti İzmir’de kongreler sürüyor: Güç’ten örgüte iktidar çağrısı

YENİ Parti İzmir’de kongreler sürüyor: Güç’ten örgüte iktidar çağrısı

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, ilçe kongrelerinin ikinci gününde altı ilçede kurulan sandıkları ziyaret ederek örgüt üyeleriyle bir araya geldi. Parti içi demokratik yarışın geride bırakıldığını şimdi ülkemizin demokrasisi için mücadeleye odaklanacaklarını belirten Güç, “Biz YENİ Parti olarak umudun partisiyiz” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, ilçe kongrelerinin ikinci gününde altı ilçede kurulan sandıkları ziyaret ederek örgüt üyeleriyle bir araya geldi. Parti içi demokratik yarışın geride bırakıldığını şimdi ülkemizin demokrasisi için mücadeleye odaklanacaklarını belirten Güç, “Biz YENİ Parti olarak umudun partisiyiz” dedi.

YENİ Parti’nin ilçe kongrelerinin ikinci gününde Karşıyaka, Çiğli, Seferihisar, Güzelbahçe, Urla ve Narlıdere’de kurulan sandıkları ziyaret eden YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve partinin önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Örgütlenme süreci, ülke gündemi ve YENİ Parti’nin iktidar yolculuğuna ilişkin mesajlar veren Güç, YENİ Parti’nin getirdiği yeni siyaset anlayışıyla parti içi yarışın geride bırakıldığını ve birlik içinde iktidara yüründüğünü dile getirerek, YENİ Parti’nin halkın umudu olduğunu vurguladı.

“YENİ PARTİ UMUDUN PARTİSİDİR”

YENİ Parti’nin halkın daha iyi bir gelecek arzusu doğrultusunda iktidara yürüdüğünü söyleyen Başkan Güç, “Kurucusu olduğumuz ve yenilenen partimizle zorlu bir süreçten geçiyoruz. Biliyorsunuz, bu süreç yerel seçimlerle başladı. Zorlukların ilk adımı oradaydı; AKP yüzde 38 oy alan bir partinin karşısında durunca şaşkınlık yaşadı ve süreç başladı. İlk olarak Cumhurbaşkanı adayımızla başlayan baskı süreci, ardından belediye başkanlarımıza, sonrasında da siyasetçi arkadaşlarımıza kadar uzandı. Baktılar ki bu iş böyle gitmiyor, ‘Yerel siyasetçileri değiştirelim ki oradan oy kazanabilelim’ dediler. Biliyorsunuz, Aydın ve Afyon’u değiştirerek güç kazanmaya çalıştılar. Ardından, 2 milyondan fazla üyesi ve binlerce temsilcisi olan bir partide ahlaki değerleri zayıf bir iki kişiyi bulup tüm partiyi ahlaksızlıkla suçlamaya çalıştılar. Bu da tutmadı, genel oy oranlarımız aynı kaldı. Baktılar ki hiçbir şey olmuyor, bu sefer ‘Partiye kayyum atayalım ve partiyi paramparça edelim’ diye düşündüler. Oyların bölüneceğini ve kendilerinin tekrar iktidar olacağını sandılar. Gelinen noktada daha yeni kurulmuş YENİ Parti’nin oy oranı yüzde 35’in altında değildir. AKP’nin oyu yüzde 20’nin Butlan yönetiminin ise oyu yüzde 3’ten fazla olmuyor. O da aslında zorlayarak tutmaya çalışıyorlar. Gerçekte halkta bir karşılıkları yok. Bu oy oranları gerçekte kesinlikle yok. Bu ülkeyi 10 yıldır ekonomik krizle, enflasyonla, yozlaşmayla yönetemiyorlar. Eğitim, sağlık ve barınma krizleri ortadadır. İlk seçimde bu iktidar değişecektir. Halkımıza kulak verdiğinizde bunu görebiliyorsunuz. Halkımız bu iktidarı ilk seçimde gönderecek. Bizim kendi içimizde güç birliği yaparak iktidar hedefine kilitlenmeliyiz. Biz YENİ Parti olarak umudun partisiyiz. Özgür Özel bir liderdir. Halkın kucakladığı, halkın içinden çıkmış çok güçlü bir liderdir. Bunu Türkiye'nin her tarafından görebiliyorsunuz. O yüzden YENİ Parti gerçek bir halk hareketi başlatmıştır. Lideri de Özgür Özel'dir. Bizler de temsilcileri olarak elimizden geldiğince bu mücadeleyi, kurtuluş mücadelesini, ülkemizi yeniden ayağa kaldırma mücadelesini büyüterek hedefine ulaştıracağız” dedi.

“İZMİR’İN AYRI BİR BAŞARI HİKAYESİ VAR”

YENİ Parti’nin kuruluş ve partiye geçiş sürecinde İzmir örgütünün örnek bir başarı gösterdiğini belirten Başkan Güç, “İzmir’de ayrı bir başarı hikayemiz var. Bunu 30 ilçenin tamamında ilçe başkanları ve örgütleriyle firesiz geçen tek il İzmir olarak gösterdik. Bu, İzmir duruşuyla, iletişimiyle ve istişaresiyle başarılmıştır. İlçe başkanlarımız, yöneticilerimiz, değerli üyelerimiz ve il yönetimimiz kıymetli bir iş başardı. Cumhuriyet tarihinde bir yıl içinde kurulup hem mali düzenini sağlayan hem örgütlenen hem de siyasal çalışmalarına başlayan başka bir parti yoktur. 12 günde Türkiye genelinde 600 bin, İzmir’de ise 50 bin üyeye ulaşan; tüm ilçelerde örgütlenmiş, eşyaları alınmış, güçlü bir partiden bahsediyoruz. Bu başarı inançla, güvenle ve sevgiyle mümkün oldu. Katkı sağlayan herkese, örgütümüze, üyelerimize ve hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YENİ PARTİMİZ TÜRKİYE'YE DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞATMIŞTIR”

Yeni Parti üyelerinin parti yönetimlerinin belirlenmesinde önemli bir rol almasıyla birlikte, delegelerin farklı bir anlam ve amaç kazandığını ifade eden Başkan Güç, “Bir diğer konu ise delegelik meselesi. Delegeler partiyi temsil eder. Mahalle temsilcileri de delegeler de sahada aktif çalışacak kişilerdir. İlçe delegesi, ilçe başkanının ve partinin temsilcisidir. Bu nedenle delegeliği sahada aktif bir şekilde kullanmanızı rica ediyorum. Ben il başkanı olduğumdan beri 30 ilçenin her birine en az beşer kez gittim. Genel Başkanımız ülkemizi karış karış dolaşıyor. Biz de aynı mantıkla şehrimizi dolaşıyoruz. Hemşehrilerimizle iç içeyiz. Biz iktidar olma hedefiyle çalışıyoruz. Bütün ilçe başkanlarımızla ve yöneticilerimizle, iletişim ve koordinasyon içerisinde yoğun şekilde çalışıyoruz. Bu başarı hepimizin, tüm örgütümüzün başarısıdır” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz