1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Yunanistan açıklarında gemi faciası: 8’i Türk 9 denizci sağ kurtarıldı

Yunanistan açıklarında gemi faciası: 8’i Türk 9 denizci sağ kurtarıldı

Yunanistan'ın Andros adası açıklarında kargo gemisi battı. 8'i Türk, 1'i Azerbaycanlı olmak üzere toplam 9 mürettebat üyesi kurtarıldı. 

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika
Yunanistan'ın Andros adası açıklarında kargo gemisi battı. 8'i Türk, 1'i Azerbaycanlı olmak üzere toplam 9 mürettebat üyesi kurtarıldı. 
Yunanistan Sahil Güvenlik Teşkilatından yapılan açıklamada, Andros adası açıklarında bir kargo gemisinin battığı ifade edildi. Gemideki 9 mürettebat üyesinin tamamının kurtarıldığı aktarıldı. Geminin batma nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

 

 

 

Mürettebatın 8'i Türk
Yunan medyasının liman yetkililerine dayandırdığı haberlere göre Arnavutluk'tan Ukrayna'ya yaklaşık 8 bin ton soda külü taşıyan Vanuatu bandıralı kargo gemisi, Andros Adası'nın kuzeyinde kayalara çarptı. Gövdesinde ciddi hasar oluşan gemi su almaya başladı ve daha sonra battı. Gemideki 9 mürettebat üyesinden 8'inin Türk, 1'inin Azerbaycanlı olduğu belirtildi. Yunanistan Sahil Güvenlik Teşkilatı operasyonuyla 9 denizcinin tamamı kurtarıldı. Mürettebat üyelerinden 2'si Sahil Güvenlik devriye botu tarafından sudan kurtarılırken, 7 kişi ise kıyı şeridinin tehlikeli, kayalık bir bölümünden güvenli bir şekilde tahliye edildi. Kurtarılan denizcilerin adanın limanına götürüldüğü ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz