1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. Ali Sabancı’dan gündem olan sözler: 'Geçinemiyorum'

Ali Sabancı’dan gündem olan sözler: 'Geçinemiyorum'

ESAS Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Fast Company Türkiye’nin İstanbul’daki CEO Council etkinliğinde yaptığı konuşmada dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. “Geçinemiyorum” ifadesini kullanan Sabancı, bunun beklentileriyle ilgili bir vurgu olduğunu söyledi. Sabancı ayrıca, yönettikleri toplam varlığın 9 milyar dolar olduğunu ve bunun yarısının yurt dışında bulunduğunu açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

ESAS Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Fast Company Türkiye’nin İstanbul’daki CEO Council etkinliğinde yaptığı konuşmada dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. “Geçinemiyorum” ifadesini kullanan Sabancı, bunun beklentileriyle ilgili bir vurgu olduğunu söyledi. Sabancı ayrıca, yönettikleri toplam varlığın 9 milyar dolar olduğunu ve bunun yarısının yurt dışında bulunduğunu açıkladı.

ESAS Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Fast Company Türkiye tarafından İstanbul’da düzenlenen ve 2025 yılının son CEO Council buluşmasında konuşmacı olarak yer aldı. “Yeni Normal Sonrasında Hazırlık” başlıklı oturumda Sabancı, iş dünyasına ve küresel yatırım ortamına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

“Geçinemiyorum” ifadesiyle dikkat çekti

Sabancı konuşmasında, “geçinemiyorum” ifadelerini kullanarak şunları kaydetti:

“Herkesin maddi emelleri var, bir şey söyleyeyim mi? Benim maddi emellerim var. Ben geçinemiyorum. Yani arzu ettiğime kıyasla geçinemiyorum. Dolayısıyla bunu çok doğru yapmak lazım. O insanların başka yere gittiklerinde yıldızlarını parlamaya devam etmesi lazım. BBVA’nın CEO’su merittir. Düşünsel, öyle yapılacak insan da lazım. Finansal olarak da insanları sarhoş edecek yapılar olması lazım.”

9 milyar dolarlık portföy vurgusu

Konuşmasında ESAS’ın yönettiği büyüklüğe de değinen Sabancı, yaklaşık 9 milyar dolarlık varlığın yönetildiğini belirtti. Bu portföyün yüzde 50’sinin yurt dışında bulunduğunu söyleyen Sabancı, Londra, Frankfurt, New York ve Dubai’deki ofisler aracılığıyla faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Yatırımlar ve küresel bakış

Sabancı, 120–130 civarında ortakla çalıştıklarını, Amerika’dan Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyada yatırım yaptıklarını aktardı. Türkiye’de ekonomi gündeminin faiz, enflasyon ve büyüme başlıklarına sıkıştığını söyleyen Sabancı, yurt dışına çıkıldığında küresel rekabetin ve ölçeğin daha net görüldüğünü dile getirdi. Yurt dışı temasların iş dünyası için önemli bir perspektif kazandırdığını vurguladı. Konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz takriben bir hesaba göre 9 milyar dolar varlık yönetiyoruz. Bunun yüzde 15’i kadar eski lafla 'başkasının parası.' 1 milyon dolar yatırım yapan da var, 500 milyon dolar yatırım yapan da var. Almanya’daki ekibimize yatırım yapıyoruz. Bunlar global oyuncular. Türk’ü beğenmiyorum demiyorum ama mümkün mertebe Japonya’ya gittiğinde kebapçıya gitmesini değil; mümkün mertebe Japonya’ya gittiğinde suşi yemelisin, o ortamın şartlarını ne gerektiriyorsa bunu yapan gerekiyor. Bunun için de sıkça buradan çıkmak gerekiyor. Buradan çıkınca anlıyorsun.”

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz