1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. CHP Buca’dan AK Parti’ye muhtar tepkisi: Hangi belgeye dayanıyorsunuz?

CHP Buca’dan AK Parti’ye muhtar tepkisi: Hangi belgeye dayanıyorsunuz?

CHP Buca İlçe Başkanı Sinan Yeşilbaş, AK Parti Buca İlçe Danışma Meclisi’nde bazı muhtarların AK Parti’ye katıldığı yönündeki açıklamalara tepki gösterdi. Yeşilbaş, AK Parti Buca İlçe Başkanı Cihangir Sağır’a çağrıda bulunarak, “Cumhuriyet Halk Partili muhtarlarımızın isimlerini hangi bilgiye, hangi belgeye dayanarak partinize katılmış gibi açıklıyorsunuz?” diye sordu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

EGELİ GAZETE- CHP Buca İlçe Başkanı Sinan Yeşilbaş, 23 Ekim’de gerçekleştirilen AK Parti Buca İlçe Danışma Toplantısı’nda CHP’li muhtarların isimlerinin AK Parti’ye katılmış gibi açıklandığını söyleyerek tepki gösterdi. AK Parti Buca İlçe Başkanı Cihangir Sağır’a seslenen Yeşilbaş, söz konusu açıklamaların hangi bilgi ve belgelere dayandığının açıklanmasını istedi. Muhtarların siyasi kimlikleri üzerinden yanıltıcı bir tablo oluşturulduğunu savunan Yeşilbaş, kamuoyuna açıklama yapılması çağrısında bulundu.
 

“MUHTARLARIN İRADESİ ÜZERİNDEN TABLO OLUŞTURULAMAZ”

Yeşilbaş, yaptığı açıklamada muhtarların isimlerinin AK Parti’ye katılmış gibi duyurulduğunu ifade ederek “23 Ekim tarihinde gerçekleştirilen AK Parti Buca İlçe Danışma Toplantısı’nda, Cumhuriyet Halk Partili muhtarlarımızın isimlerinin AK Parti’ye katılmış gibi açıklanmasını şiddetle kınıyoruz. Sayın Cihangir Sağır, Cumhuriyet Halk Partili muhtarlarımızın isimlerini hangi bilgiye, hangi belgeye dayanarak partinize katılmış gibi açıklıyorsunuz? Siyaset, başkalarının isimleri üzerinden kendine güç devşirme alanı değildir. Halkın oylarıyla seçilmiş muhtarlarımızın siyasi kimlikleri ve iradeleri üzerinden gerçeğe aykırı bir tablo oluşturulması kabul edilemez. Bir kürsüden isim okumakla siyasi güç kazanılmaz. Gerçekleri çarpıtarak halkın iradesi değiştirilemez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak açıkça ifade ediyoruz: Adı geçen muhtarlarımız Cumhuriyet Halk Partilidir. Siyasi kimlikleri ve iradeleri üzerinden oluşturulmaya çalışılan bu yanıltıcı tabloyu kabul etmiyoruz” dedi.

 

“KAMUOYUNA AÇIKLIK GETİRİN”
Yeşilbaş, açıklamasının devamında AK Parti Buca İlçe Başkanı Cihangir Sağır’a çağrıda bulunarak, kamuoyuna yapılan açıklamaların dayanağının ortaya konulmasını istedi. Yeşilbaş, muhtarların siyasi kimliklerine ilişkin açıklamalara açıklık getirilmesi gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz