İmamoğlu davasında sanık Gümüş: 30 bin euroyu elden teslim ettim
‘Ekrem İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasının ikinci duruşmasının 20’nci gününde tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi. Duruşmada fidancılık işiyle uğraşan iş insanı Tamer Gümüş, Ağaç A.Ş. Satın Alma Müdürü Ümit Polat’ın kendisinden para ve çeşitli taleplerde bulunduğunu öne sürdü.
- | Son Güncelleme:
- | İzmir'de Son Dakika
‘Ekrem İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasının ikinci duruşmasının 20’nci gününde tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi. Duruşmada fidancılık işiyle uğraşan iş insanı Tamer Gümüş, Ağaç A.Ş. Satın Alma Müdürü Ümit Polat’ın kendisinden para ve çeşitli taleplerde bulunduğunu öne sürdü.
Ağaç A.Ş.’ye ürün satan bir tedarikçi olduğunu belirten Gümüş, Ümit Polat’ı 2003 yılından beri tanıdığını söyledi. Gümüş, Polat’ın kendisinden eşi için elit üyelik uçak bileti ve market kartları istediğini, taleplerini karşılamadığı takdirde ödemelerini geciktireceğini söylediğini iddia etti.
Gümüş, “Benden çeşitli talepleri oldu. Eşine elit üyelik uçak bileti, market kartları istedi. Taleplerini karşılamadığımda ödemelerimi geciktireceğini söylüyordu” dedi.
“30 bin euroyu kendisine elden teslim ettim”
2024 seçimlerinden önce Ağaç A.Ş.’ye yaptığı bir ziyaret sırasında Polat’ın kendisine, “Yukarıdan bir baskı geliyor, seçim için para isteniyor. Destek vermeniz lazım, aksi takdirde Ağaç A.Ş. ile ticaretin biter” dediğini öne süren Gümüş, o dönemde şirketten 30-40 milyon lira alacağı bulunduğunu söyledi.
Gümüş, “Ümit Polat’ın bu sözü karşısında hem alacağımın hem de yıllardır sürdürdüğüm ticaretimin tehlikeye gireceğinden korktum. 30 bin euroyu kendisine elden teslim ettim” ifadelerini kullandı.
Söz konusu parayı seçim finansmanı amacıyla vermediğini savunan Gümüş, paranın gerçekten seçim için kullanılıp kullanılmadığını veya başka birine verilip verilmediğini bilmediğini belirtti. Gümüş, parayı isteyen ve teslim alan kişinin Polat olduğunu söyledi.
“Ümit Polat’ın eşine Elite üyelik sağladım”
Gümüş, Polat’ın market kartı taleplerini de anlattı. Polat’ın kartların çalışanlara ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söylediğini aktaran Gümüş, bu talepleri hayır ve zekât amacıyla karşıladığını ifade etti.
Polat’ın görevinden ayrılmasının ardından aynı taleplerin devam etmemesi üzerine kartların gerçekten belirtilen kişilere ulaşıp ulaşmadığından şüphelendiğini söyleyen Gümüş, bu ödemeleri kendi kazancından yaptığını belirtti.
Gümüş ayrıca Polat’ın eşine Elite Card üyeliği sağladığını belirterek, “Ben bu işlem sırasında ayrıca nakit bir para ödemedim ancak hesabımdan 40 bin mil eksildi. Yalnızca üç kişiye kullandırabildiğim hakkımdan da biri kullanılmış oldu” dedi.
Gümüş, Polat’ın taleplerini baskı nedeniyle karşıladığını savunarak, “Benim eşim, çocuklarım, yakınlarım varken bu hakkımdan birini neden Ümit Polat’ın eşine ayırayım?” ifadelerini kullandı.
Gümüş, savunmasının sonunda Polat’ın kendisinden aldığı para ve diğer taleplerin seçim finansmanı ya da kendisine ihale verilmesinin karşılığı olduğu yönündeki değerlendirmeyi kabul etmediğini söyledi.
YORUMLAR
Yorum Yap