1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Kültür Sanat
  4. İzmirli sanatçı Ayşegül Akçay Uçak’a sıfır atık sanat yarışmasında birincilik

İzmirli sanatçı Ayşegül Akçay Uçak’a sıfır atık sanat yarışmasında birincilik

İzmirli mühendis ve heykeltıraş Ayşegül Akçay Uçak, Sıfır Atık Vakfı ve Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye iş birliğiyle düzenlenen “Atığın Hikayesi: Sıfır Atık Sanat Yarışması”nda birincilik ödülünün sahibi oldu. Uçak, atık ofis kağıtlarından hazırladığı “Kendini Oku” isimli eseriyle “Kağıt Atıklar” kategorisinde birinci seçildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

İzmirli mühendis ve heykeltıraş Ayşegül Akçay Uçak, Sıfır Atık Vakfı ve Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye iş birliğiyle düzenlenen “Atığın Hikayesi: Sıfır Atık Sanat Yarışması”nda birincilik ödülünün sahibi oldu. Uçak, atık ofis kağıtlarından hazırladığı “Kendini Oku” isimli eseriyle “Kağıt Atıklar” kategorisinde birinci seçildi.

Yarışmanın ödül töreni 19 Ağustos’ta İstanbul’da gerçekleştirildi. Törende çevre bilincini sanat yoluyla anlatan eserler ödüllendirilirken yarışmaya plastik, cam, metal, kağıt, tekstil ve ahşap olmak üzere 6 farklı kategoride eserler katıldı.

ATIK KAĞITLAR SANATA DÖNÜŞTÜ

Uçak’ın birincilik ödülü aldığı “Kendini Oku” adlı heykel, atık kağıtların sanatsal bir malzemeye dönüştürülmesiyle ortaya çıktı. Kitap sayfalarının zihnin arka planından açılan bir yelpaze gibi tasarlandığı eserde, insanın kendi ruhuna ve zihnine yaptığı içsel yolculuk anlatılıyor.

Sanatçının eserlerinde sıkça kullandığı gözleri kapalı figür ise dış dünyanın karmaşasından uzaklaşarak kişinin kendi iç dünyasına ve bilgeliğine yönelmesini simgeliyor.

MÜHENDİSLİKTEN SANATA UZANAN YOL

Mühendislik kariyerini sürdüren Ayşegül Akçay Uçak’ın sanatla ilişkisi çocukluk döneminde aldığı resim eğitimiyle başladı. Lise yıllarında kağıt hamuru tekniğiyle tanışan Uçak, pandemi döneminde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Kağıdın kaynağı olan ormanlara duyduğu saygının kendisini atık kağıtları yeniden değerlendirmeye yönelttiğini belirten sanatçı, kağıt hamurunun doğal dokusunu ve sıcaklığını eserlerinde kullanıyor.

SERGİ 30 EYLÜL’E KADAR AÇIK

Yarışmada dereceye giren ve öne çıkan eserler, “Atığın Hikayesi” sergisinde sanatseverlerle buluşuyor.

19 Ağustos’ta başlayan sergi, 30 Eylül’e kadar İstanbul Kandilli’de bulunan Sıfır Atık Vakfı binasında ziyaret edilebilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz