1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Türk milletinin kara günü: İzmir Ata’sını andı

Türk milletinin kara günü: İzmir Ata’sını andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87. yılında tüm yurtta düzenlenen törenlerle anıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde, İzmir ve tüm Türkiye'de bir kez daha büyük önder için saygı duruşunda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE- Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87. yılında tüm yurtta düzenlenen törenlerle anıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde, Türkiye bir kez daha büyük önder için saygı duruşunda bulundu.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat durdu, Atatürk’ün evlatları Ata’sını andı. İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda sirenlerin çaldığı o dakikalarda yaşam durdu; araçlar, fabrikalar, okullar ve sokaklar sessizliğe büründü.

İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, İzmir Valisi Süleyman Elban, Garnizon Komutanı İrfan Özsert ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na geçildi. Milletin gönlünde ölümsüzleşen Atatürk, 87 yıl sonra da aynı özlem, minnet ve saygıyla anıldı.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz