1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. CHP’li Güç’ten 1 Mayıs’ta erken seçim mesajı

CHP’li Güç’ten 1 Mayıs’ta erken seçim mesajı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, İzmir’de sağanak yağmura rağmen coşkulu başladı. Bugün Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan 1 Mayıs etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, kortej için Lozan Meydanı’nda toplandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

CEMRE YUVARLAK/ELANUR SARIKAYA-EGELİ GAZETE- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, İzmir’de sağanak yağmura rağmen coşkulu başladı. Bugün Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan 1 Mayıs etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, kortej için Lozan Meydanı’nda toplandı.

CHP İl Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği korteje, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Milletvekilleri Ümit Özlale, Sevda Erdan Kılıç, Deniz Yücel, Yüksel Taşkın, Murat Bakan, Ednan Arslan katıldı. 

Lozan Meydanı’ndan başlayacak yürüyüş Gündoğdu Meydanı’nda son bulacak. 

“ERKEN SEÇİM TALEP EDİYORUZ”
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, “Bugün 1 mayısı kutlayabilen sadece CHP biz 1 mayısın toplumda daha güçlü etkili ve işçi sınıfı ile beraber halkımızın mutlu ve huzurlu yaşaması için en yakın zamanda yine 1 mayısta erken seçim olmasını talep ediyoruz. Tüm işçi sınıfının 1 Mayısını kutluyoruz” diye konuştu. 

“KADINLAR BU DÜZENE HAYIR DİYECEK”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, “1 Mayıs’ta Türkiye işsizlik rekor seviyede. TÜİK verilerine göre iktidarın başarı yüzdesi yüzde 1. Genç kadın işsizliği sadece yüzde 20 bunlar Türkiye’de kadın erkek eşitsizliğinin düpedüz aynaya yansımasıdır. AKP’nin  kara düzeni bakım yükünü kreş açmayarak bu yükü paylaşmayarak ve kadının yeri evidir anlayışının sonucudur. Kadın emeğini yok Sayan iktidarın kara düzenini kabul etmiyorız. Her gün en az bir kadın katlediliyor. İzmirde temel contalı kadın işçileri 508 gündür grev yapıyorlar. Bu kadınlar protesto haklarını kullandığı için gözaltına alınıyor. Bu kara düzende biz nasıl yaşayacağız. Türkiye’de hayat 
nasıl devam edecek. İlk sandıkta bu kadınlar akpnin kara düzenine hayır diyecek ve tarihin karanlık sayfalarına gönderecek ve 1 mayısı coşkulu şekilde kutlayacaklar” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz