Gastronomi Urla’da buluştu
12. Uluslararası Enginar Festivali’nin coşkusunu birlikte yaşadık. Dünyaca ünlü şefler, yerel şefler, halk ve Türkiye’nin dört yanından gelenler tarladan sofraya coğrafi işaretli Urla sakız enginarını tanıdı ve onlarca enginar yemeği lezzetini keşfetti.
Bu güzel festivalde Urla’da olan, destek veren, uğrayan, selam veren herkese kocaman teşekkürler ama en büyük teşekkürü Urla Belediye Başkanı Selçuk Başkan ve Başkan Yardımcısı ziya Atilla başta olmak üzere tüm belediye personeli hak ediyor.
Selçuk Balkan Urla tarımı ve gastronomisi için enginarın ne ablana geldiğini çok iyi biliyor ve bu ürüne hak ettiği değeri vermek için ekibiyle birlikte canla başla çalışıyor.
Gönülden destekleyenler
Urla esnafı festivale büyük destek vererek, sakız enginarına nasıl sahip çıktığını göstererek çok olumlu izlenimler yarattı.
Üreticiler festival için bir arada duruş sergilediler ve tarlalarını gelen konuklara açarak bir yıl boyunca özenle yetiştirdikleri ürünleri bıkmadan her gelene anlattılar.
Beğendikabi Restoran Kurucu Şefi Handan Kaygusuzer, Bimasa Akademi Kurucu Ortakları Can ve Maral Özcan ile Hilal Gökmen, Ayşehanım Konağı- Gia otel ve Restoran sahibi Sezer Dermenci ve ekipleri konukları ağırlamak, yöreyi tanıtmak için olağanüstü çaba harcadılar.
,